Καρδιακή Αμυλοείδωση. Heart & Metabolism Congress 2022

Για ραντεβού: +30 210 3640470
Ακολουθήστε μας:

Καρδιακή Αμυλοείδωση. Heart & Metabolism Congress 2022

Τιμητική πρόσκληση από την ΣΤ’ Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ  να δώσω μια ομιλία πάνω σε ένα ειδικό θέμα, την Αμυλοείδωση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Καρδιά και Μεταβολισμός», που διεξήχθη 17-18 Ιουνίου 2022,  στην Αθήνα.

Παρουσίασα ένα κλινικό περιστατικό καρδιακής αμυλοείδωσης και ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό και το προεδρείο για τη διάγνωση και τη διαχείριση αυτών των ασθενών.

Η διάγνωση της καρδιακής αμυλοείδωσης μπορεί να καθυστερήσει πολλά χρόνια. Η νόσος μπορεί να προσβάλλει πολλά συστήματα. Ο κλινικός καρδιολόγος και γενικότερα ο κλινικός γιατρός  πρέπει να αναγνωρίζει τα εξωκαρδιακά κλινικά σημεία της νόσου (πολυνευροπάθεια, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, νεφρική ανεπάρκεια κ.α…) να την υποψιάζεται και να την αναζητά σε καταστάσεις όπως η καρδιακή ανεπάρκεια με διατηρημένο κλάσμα εξώθησης, η στένωση αορτικής βαλβίδας, οι διαταραχές της κολποκοιλιακής αγωγής και του ρυθμού, η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια κ.α…Η καθυστέρηση στη διάγνωση σχετίζεται με πτωχότερη πρόγνωση. Τα τελευταία χρόνια είναι πλέον διαθέσιμες ειδικές θεραπείες. 

0,0
Rated 0 out of 5
0 out of 5 stars (based on 0 reviews)